Let's fuck up the dygnsrytm!

Jag mår inte speciellt bra idag. Fysiskt sätt, alltså. Egentligen.

Vaknade av att jag inte kunde andas (astma). Alltid lika trevligt. Så fortsatte dagen liksom på samma tema sen. Och så får jag ett trevligt telefån-samtal som säger åt mig att jag måste befinna mig på sjukhuset klockan nio imorron så jag kan få min spruta. Och eftersom jag avskyr att gå upp tidigt, och det faktiskt är höstlov, så har jag bestämt mig för att inte gå och lägga mig, istället. Jag ska bara sitta uppe och kolla på Criminal Minds tills klockan blir sex eller nåt, då ska jag göra mig iorning. Låter inte det som en bra plan? Jag älskar min plan. Då kan jag få en totalt skum dygnsrytm just in time for nano.

NaNoWriMo ftw!

Vad har jag gjort idag? Nano-kickoff!

Vilket var väldigt trevligt. Det påminde mig om de gamla goda hoggyträffarna, och jag kände mig helt nostalgisk.
Men trevligt var det, alltså. Vi var på Kafe 44, kanske, tjugo personer? Så åt vi soppa och bröd (brööd!), gjorde skrivövningar och frågesport. Så pratade vi fritt såklart, också (nu går min svenska under, döm mig inte efter detta, snälla) när vi fick det.
Och det fanns Harry Potter-nördar! Och andra nördar! Otroligt underbart! Så jag ska försöka gå på lite skrivträffar och sånt, det gäller bara att försöka sno mammas laptop.


Nu ska jag nog väldigt mycket sluta, min hjärna är i nedstängningsfasen. Så nu ska jag göra något där man inte behöver tänka så mycket. Som att titta på Heroes!

Fjöl av, Bäverhojt

Vad kallas det när medelålders män sjunger covers på kända rocklåtar och dansar synkroniserat i Vägverket-kläder och får andra medelålders män att skrika "BÄVERHOJT", "FJÖL AV!" och "JAN E!" av med olika tempon?

Pistvakt.

Jag har precis vart och sett dom, och det var roligt. Roligast var och hade far min, han är en av de ovanstående medelålders männen. Han är en rolig figur, min far. Först smyger han in oss back-stage och ska prata allvarliga projekt med Tomas Nordlund. Sen ska jag springa omkring som en fjortis och ha idol-bilder på alla inblandade.
På vägen hem ska han såklart leka "Gissa taxi-chaufförens nationalitet"-leken. Men han är snäll ändå, även fast Mimmi vill byta familj.


Andra bra saker:
För-release av 3 avsnitt av Avatar! Om man laddar ner dom olagligt vill säga, vilket jag såklart gör. "Puppetmaster" gav mig ett nytt favoritavsnitt och en ny favoritkaraktär. </nörd>

Och TRE DAGAR kvar till Nano. Jag har gjort en skrivbordsbakgrund: http://lingonpirat.deviantart.com/art/NaNoWriMo-Wallpaper-07-68256385

La la la

Så. Det är temavecka på Kulturama. Och ett diffust tema + massor av esteter = flum. Och inte den bra sortens flum, "nu äter vi gula gurkor"-sortens hoggy flum, nej tråkigt flum. Bara... flum. Och ordet har härmed tappat all mening.
Igår var det... tråkigt. Och massvis med flum. Långt var det också, jag gick till fyra. Vilket är långt. Sen var det problem med tunnelbanan (stinkbomb, försening, trasiga dörrar, rusningstrafik, allt som bidrar till en dubbel resetid. Yey för SL!)

Men idag var det i alla fall trevligare. Istället för att låta oss lyssna på massor av föreläsningar, så skickade dom ut oss på studiebesök, typ hux flux "hitta något!". Och då är det så trevligt att inte behöva vara den mest initiativtagande personen i gruppen. Jag Ture och Jakob sprang nämnligen runt hela stan och pratade med folk från olika religioner om KULTUR och MAKT (Vilket förresten är temat. För gamla hederliga ämnen som "Andra Världskriget" eller "Indien" är alldeles för tydliga. Det är i alla fall bättre än TID och RYTM vilket tydligen var förra årets tema.)

Så idag har jag, som inte alls är speciellt religiös, varit i en moské, en kyrka, en synagoga och hos Hare Krishna. Och dessutom stannat för att titta på saker som "klock-spelet i Stadshuset".

För att lämna skolan, och gå in på det lite mer fiktiva: Dumbledore är fortfarande gay, något som mina kompisar var förvånansvärt negativa till. ("Hon gör det bara för att tjäna pengar" "Har hon inte skrivit det i böckerna betyder det ju inget" "Åh, jag trodde det var skådespelaren") Aja, whatever. Oh, och så var det House ikväll! Jag älskar House! Jag älskar det så mycket, att jag inte kommer ladda ner hela säsongen, för jag behöver kicken varje tisdag.

Så om ni ursäktar mig nu, så tänkte jag gå och göra mig iorning för ännu en dag av esteiskt uttryck. Och flum.

Dumbledore is gay!

Först, låt mig introducera min första och största nördighet: Harry Potter. Jag är en hopplös Harry Potter-nörd.
Jag är också en slasher. (Slash = homosexuella relationer mellan literärara karaktärer, t. ex. Remus och Sirius)
Slash, i alla fandoms, har alltid varit direkt-klassat som fanon, det kommer ALDRIG att hända. Förrens idag (eller, igår, men jag är seg) När vår älskade, underbara Jo, gjorde klart för oss att Dumbledore är faktiskt gay. Vilket är så jävla underbart att det inte finns, eftersom 1. Jag alltid shippat (shippat, från ship, relationship. Tycka att två personer passar otroligt bra ihop och borde kramas tillsammans) Dumbledore med Grindlewald, 2. Det kommer irritera alla jävlva homofober och 3. Mirakel händer!

Så, nu sitter jag här och fangirlar mig med Ellen, och kommer vara lycklig hela veckan.

"Do the dance!"

Ok, så jag provar att blogga igen. Det är inte första gången. Eller femte. Men många som jag känner bloggar, och eftersom jag är en sådan otroligt data-nördig person, så är det egentligen helt naturligt. Kanske är det till och med lite för naturligt, eftersom jag är lite för datanördig...
Men blogga är LÄSKIGT. Jag vågar inte säga allt som jag skulle vilja säga här, på internet. På obskyrt engelskt fan-forum kanske jag kan tala ut om hur jag känner, men här? Där människor som jag faktiskt träffar läser? Hjälp! Men jag ska försöka, jag ska verkligen försöka vara en bra bloggare. Jag kommer inte uppdatera lika ofta som Matilda. Eller skriva lika djupt som Julia. Men jag kommer försöka.

Möjligen kan jag försöka vara rolig... det är ofta uppskattat, har jag märkt.

RSS 2.0